Masser af indkøbsmuligheder og restauranter i Risskov

Cykel- og gåafstand til den lokale Bellevue Strand

30 minutter til Aarhus Airport

7 minutter til Aarhus C med Letbanen

Idrætsforeninger og gode motionsruter i næromådet

Tæt på Aarhus' enorme udvalg uddannelser

Nikolaj Quitzau

Udlejningsansvarlig

Mangler du en bolig? Så kontakt Nikolaj.

Derfor skal du (ikke) bo i Risskov

Da du læser denne tekst, er vi ret sikre på, at du lige nu overvejer, om du skal finde en lejebolig i Risskov eller ej. For at gøre det nemt, vil vi ridse op, hvem der bliver gladest for at bo i Risskov, og hvem der måske skal kigge efter et andet område.

For børnefamilier og par, hvor børnene måske er fløjet fra reden, er Risskov perfekt. I kommer til at bo i et idyllisk og eftertragtet postnummer, der byder på masser af indkøbsmuligheder, må betegnes som meget fredeligt og som uden at være centrum for det hele, er tæt på både de mange fristelser i Aarhus og den skønne natur. Med placeringen lige nord for Aarhus er I desuden tæt på Aarhus Universitetshospital samt mange gode søndagsudflugter, uanset om I er til en gåtur rundt om Egå Engsø, et slag golf i Mollerup Golf Club eller en tur i IKEA.

Hvis du er studerende, kan Risskov kan være et rigtigt godt valg for dig. Som du kan læse nedenfor, så brillerer Risskov ikke, når det kommer til natteliv, men hvis du alligevel ikke prioriterer at gå i byen hver weekend, har Risskov rigtigt meget at byde på. Specielt de senere år er der skudt mange, nye lejeboliger op, som er oplagte for studerende – især til deling. Med Universitetets centrale placering lige nord for Aarhus, har du desuden kun 20 minutter på cykel til byens største uddannelsesinstitution.

Hvis du er en festabe, er det i Aarhus, at det foregår. Du skal ikke forvente barer og diskoteker i Risskov, men nærmere en hyggelig café med åbningstider, der ikke indbyder til nattesjov. Letbanen kan tage dig direkte til og fra Aarhus’ pulserende natteliv, men uden afgange efter kl. 01 skal du enten tidligt hjem eller holde den gående til tidlig morgen, når den kollektive trafik ruller igen. Skal der være gang i den torsdag, fredag og lørdag hver uge, ønsker du måske at bo lidt tættere på centrum.

Et af Aarhus’ mest eftertragtede områder

Når snakken falder på, hvor det er godt at bo i Aarhus Kommune, så er Risskov oftest en del af samtalen. Faktisk viser en undersøgelse fra 2016 bragt i Jyllands-Posten, at Risskov ligger i top 3 blandt Aarhus’ mest attraktive områder at bo i. Hvis du synes, at vi lyder lige positive nok omkring Risskov, så er vi altså ikke ene om at mene, at postnummeret 8240 er noget særligt.

Tidligere var Risskov stortset kun et område med patricier-villaer, men de senere år er flere områder med lejeboliger skudt op. Det har gjort området, der ellers ligger i den højere ende af prisskalaen, tilgængeligt for flere mennesker.

Letbanen er en gave til Risskov

Da sidste del af Letbanen rullede ud på skinnerne i 2019, betød det samtidig et kæmpe løft for den kollektive trafik i Risskov. Hidtil var trafikken til og fra Aarhus’ centrum begrænset til buslinjerne 12 og 17, og selvom det var en glimrende løsning med 20 minutters rejsetid direkte til Aarhus C og flere afgange i timen, så rykkede Risskov for alvor lige op i Aarhus’ baghave, da Letbanen begyndte at rulle gennem området.

I Risskov stopper Letbanen både på Torsøvej og Vestre Strandálle, og herfra har du kun syv minutter til Dokk1 og 10 minutter til Aarhus H. Der er typisk to afgange i timen i dagstimerne. Samtidig har man bibeholdt bybusserne, der kører hele vejen gennem Risskov, så den kollektive køreplan slår i den grad positivt ud for området.

Er du ikke til offentlig transport, når du Aarhus C på cirka 15 minutter, uanset om du er på cykel eller i bil.

Nyd Bellevue Strand året rundt

Bellevue Strand løber hele vejen langs Risskov, og alene den fine sandstrand kan være grund nok for vandhunde til at bosætte sig i Risskov. Stranden er blevet tildelt Det Blå Flag, som er din garanti for høj vandkvalitet og faciliteter samt anerkendelse af det arbejde, der foregår med at beskytte miljøet i og omkring området.

Langs Nordre Strandvej findes der utallige stikveje ned til stranden, som også har badebroer, de obligatoriske iskiosker, toiletter mv. til en perfekt dag ved vandet. To af de mere populære strækninger langs vandet er Risskov Strandpark samt Bellevue Strandpark. Eneste minus er næsten, at Bellevue Strand med god grund er meget populær, hvorfor her kan være tætpakket i perioder om sommeren. Som lokal kan du til gengæld glæde dig til, at du så også først kan finde den bedste plads.

Stranden indbyder ikke kun til lange dage med solbadning og vandsport om sommeren, men også smukke gåture i de tre andre årstider med flot udsigt til Aarhus og Mols.

Er du endnu mere natur, har du også Egå Engsø i området, ligesom du har 25 minutter i bil til Nationalpark Mols Bjerge, Kalø Slotsruin og endnu flere naturoplevelser.

For dig, som elsker sport og motion

Du har nok allerede gættet, at Risskov har nogle virkelig lækre områder i naturen, hvis du sætter pris på at snøre løbeskoene eller cykle en tur. Hvordan lyder løbe- og gåture langs stranden eller rundt om Egå Engsø? Eller et slag Disc Golf i Risskov Disc Golf Park eller “rigtig” golf i Mollerup Golf Clubs flotte omgivelser og lækre faciliteter? Muligheder er der nok af.

I Risskov ligger der to store idrætsforeninger, for dig der vil få pulsen op sammen med og mod andre. Skovbakken i Vejlby Risskov er mest af alt kendt for deres basketball-hold, der har domineret ligaen i mange år, men på et niveau hvor vi andre dødelige også kan være med, byder idrætsforeningen på intet mindre end 14 forskellige sportsgrene. Du finder naturligvis klassikere som fodbold og badminton, men også det fremadstormende e-sport kan dyrkes i gode rammer. Her finder du desuden også Vejlby Risskov Svømmehal samt Idrætshøjskolen Aarhus.

Lidt længere mod nord ved Bellevuehallerne, finder du Vejlby-Risskov Idrætsklub, der tilbyder fodbold, håndbold, badminton, bordtennis og gymnastik for alle aldre.

Spirende butiks- og restaurationsliv

Som vi skrev i starten om Risskov, så kan én af grundene til ikke at bosætte sig her være, hvis du drømmer om fest og farver hver dag. Risskov kan for nogen godt fremstå lidt søvnigt, hvis Bellevues bølgeskvulp og det langsomme tempo om søndagen ikke lige tiltaler dig – men også det er der ved at blive lavet om på.

Butikker og restauranter er nemlig ved at få øjnene op for de relativt købestærke beboere i området, hvorfor flere spisesteder, caféer og små specialbutikker er begyndt at skyde op. Eksempelvis er Restaurant Grappa, som mange kender fra Åen i Aarhus, og Lagkagehuset åbnet i Risskov. Langs Nordre Strandvej skyder flere og flere lækre steder op, mens du langs Grenåvej og Lystrupvej har større kæder og forretninger som JYSK, Jem & Fix samt McDonald’s.

Bydelen byder på også mere end én REMA 1000 samt Netto, Fakta, Lidl, Aldi og Føtex. Dagligsindkøbene klarer I altså nemt.

Skoler og institutioner i Risskov

I Risskov finder du et bredt udvalg af uddannelsesmuligheder. Blandt folkeskolerne ligger Risskov Skole i top, og det ikke kun lokalt. Med et karaktergennemsnit i 2019 på 8,7 var Risskov Skole således landets 8. bedste skole målt på karakterer blandt over 800 skoler. Skolen har over 800 elever fordelt på 37 klasser lige fra 0.-9. klasse. En tilsvarende stor skole finder du i form af Ellevangskolen, der er kendt for sit arbejde med elitesportsklasser.

I den nordlige del af Risskov finder du Standskolen, der ligeledes har klasser fra de mindste til de ældste, og som fremover, at over 96% af eleverne er i gang med en ungdomsuddannelse 15 måneder efter, at de har færdiggjort deres 9. klasse på Strandskolen.

Ønsker du, at dine børn skal gå på en mindreskole, er den kristne friskole Jakobskolen også en mulighed. Alle skole har desuden SFO tilknyttet.

Aarhus Handelsgymnasium, Risskov Gymnasium og Erhvervsakademi Risskov er alle tilgængelige ungdomsuddannelser i nærområdet, og lige på grænsen til Aarhus N finder du også Aarhus Tech, som er den tekniske skole. Først på de videregående uddannelser bliver det altså nødvendigt ‘at tage ind til Aarhus’.

At Risskov er et godt valg for børnefamilier, understreges desuden af det store udvalg af børnehave og vuggestuer, som ligger spredt ud fra Bellevue i øst til Skejby i vest.

Shop i små specialforretninger og hos store kæder

I Risskov er det på Nordre Standvej, at det sker, hvis du er til shopping. Her finder du en stribe små specialforretninger lige fra den lækre is fra Okkels til tøjforretningen No. 77. Her er der ostehandler, vinforretning og mere “praktiske” butikker som cykelhandlere og malerforretninger. Området er ikke til, at du går og ‘oser’ en hel dag, men det er perfekt til afslappende tur med en kop kaffe i hånden og eventuelt afsluttende frokost på et af spisestederne.

Du finder også større kæder som Jysk, Skousen og Sportsmaster, mens det næsten er overflødigt at nævne alle de shoppingfristelser, du finder bare 10 minutter væk i Aarhus. Tager du eksempelvis Letbanen, lander du direkte i Bruun’s Galleri gennem indgangen direkte fra Aarhus, eller du kan stå af ved Dokk1 og sætte kurs mod Strøget og de spændende sidegader.

Nikolaj Quitzau

Udlejningsansvarlig

Mangler du en bolig? Så kontakt Nikolaj.

Har du spørgsmål?

Peter Larsen

Kundeservice

88 44 09 94 peter@nemlejebolig.dk