Fem minutter til Big Shopping Center og Ballerup Centret

Flot natur i Sømosen og Skovlunde Bypark i gåafstand

Hurtig adgang til Ringvejen og motorvej

Kun 24 minutter til København H med s-tog

Gode idrætsklubber i Ballerup Kommune

Stort udvalg af skoler i lokalområdet

Nikolaj Quitzau

Udlejningsansvarlig

Mangler du en bolig? Så kontakt Nikolaj.

Derfor skal du (ikke) leje en bolig i Skovlunde

Søger du en base til de daglige retræter fra Storkøbenhavns støj, ræs og mylder? Så er Skovlunde et godt sted at slå rødder, for med bydelens placering i idylliske omgivelser 12 km vest for Københavns Centrum får du et frirum at vende tilbage til. Skovlunde byder ikke på vilde oplevelser til dig med behov for konstant stimulering, men skaber i stedet et rum til fordybelse, hvilket kan være en skøn håndsrækning til dig, der står med en hektisk arbejdsdag eller intenst studie og har brug for åndehul.

Fra udflytterby til attraktiv forstad

Skovlundes historie trækker tråde tilbage til Middelalderen med en beskeden start som udflytterby, der gennem århundrederne frem til 1870’erne var lettere afskåret fra den københavnske bymidte og nød status af en lille landsby med gårdbrug. Da industritiden anført af det dampdrevne tog bankede på døren sidst i 1800-tallet, fik beboerne i Skovlunde jernbaneskinner lagt forbi deres by, så de kunne levere deres varer til københavnere dagligt. Et momentum var skabt, og selvom indbyggertallet ikke steg stærkt (eller støt for den sags skyld), havde byen flere muligheder.

Anden halvdel af det 20. århundrede blev der for alvor sat gang i byudviklingen, og trods Skovlunde aldrig fik hverken det ældre Københavns prægtige bygninger eller de moderne metropolske træk, har byen i dag takket være god infrastruktur vundet ny identitet som rolig forstad med industrielle islæt, selvom byen overordnet stadig bærer præg af ophavet i mange mindre gårde samt landbrug.

Nem transport med S-tog og cykel

S-togsstationer giver dig en direkte adgang til transport rundt til storbyens mange shops. Du kan uden kvaler skifte linje på de talrige stationer. At Skovlunde ligger mere end bare et stenkast væk fra centrum, står derfor ikke i vejen for din adgang dertil. Er det vigtigt for dig at sondre mellem din travle arbejds-/studietid og din fritid, hjælper de rolige omgivelser i Skovlunde til at lave fysisk skel.

Cykelen kan du også tage, hvilket er at fortrække på varme sommerdage, hvis alternativet er at koge i toget. Skovlundes cykelstier gør det en snild sag at komme omkring på to hjul, hvor du kan køre smertefrit et godt stykke af vejen mod centrum, før midtbyens tunge cykeltrafiks realiteter gør sig gældende.

Stiller du dig ikke tilfreds med blot at have nem adgang til og fra Skovlunde og Københavns Centrum, kan du glæde dig over, at Skovlunde bliver endnu mere attraktiv i den kommende tid. Ballerup Kommune har nemlig truffet beslutning om at skabe et mere aktivt byliv ved at omdanne de byområder, der er der nu. For et par år siden blev Ballerup Boulevard indsnævret til én kørebane hver retning for at gøre strækningen mere egnet til at være samlingspunkt for handel og kultur. Og udbygningen af det lokale butikscenter Skovlunde Center Nord skal samle områdets handel og bringe nyt byliv med sig.

Skøn natur i Skovlunde og omegn

Videreuddannelse finder du ikke nær Skovlunde, andet end transportfag hos UCplus og så DTU Ballerup Campus. Dine naboer vil primært være singler, børnefamilier og par, som er fra omkring 30 år og opefter, som nyder naboskab, har en aktiv fritid med sport og elsker god natur.  Så du slipper derfor for (eller ”må leve med” alt efter perspektiv) at bo omgivet af højlydte, impulsive unge. Er du typen, der tager et par øl efter fyraften og derefter vender snuden hjem uden ugentlige pubcrawls, er Skovlunde til dig. Betyder studieliv eller kollegiefællesskab meget, er dette ikke byen for dig.

Men har du øje for æstetik og evnen til at nyde indre ro, når omgivelserne stimulerer til det, er du godt på vej, når du bosætter dig i en lejebolig i Skovlunde. Området indeholder masser af natur, hvor Skovlunde Naturpark er det bedste eksempel. Gå under trækronerne langs Harrestrup Å via de sindrige stisystemer og nyd synet af uberørt vildnis og sporadiske nyttehaver. Turen er vellidt blandt områdets beboere, og hvis du forstår at få godt naboskab kørende, er naturparken en god facon at udveksle hilsener på for at holde de sociale bånd ved lige. Samtidig får du frisk luft, motion uden for fitnesscentrenes intense rammer og får beroliget sindet ved at se natur kontra de vante betonhuse.

Find lejebolig til budget samt lokale arbejdspladser

Er du i job, byder Skovlunde på talrige boliger og lejeboliger, hvor du er sikker på at finde et sted at bo, der passer dit budget. Bydelen har i øvrigt mange virksomheder både inden for industri, service og viden. I den østlige del af Skovlunde finder du Skovlunde Erhvervspark med lagervirksomheder og producenter af elektronik. Praktisk orienterede arbejdspladser er der mange af blandt parkens større bygninger.

Flere jobs finder du i Lautrupparken i Ballerup. Her findes masser af virksomheder, heriblandt større finansielle og it-virksomheder, så er du færdiguddannet inden for økonomi, it eller andre, fx humanistiske eller social- og sundhedsmæssige, fag, er der masser af arbejdsgivere her, der efterspørger veluddannet arbejdskraft. Skovlunde og Ballerup Kommune i øvrigt byder altså på jobs til dig, der skal ud at spænde musklerne – og det hvad end vi taler de fysiske eller faglige af slagsen.

Gode kulturtilbud for alle aldre

Som sagt nyder folk i Skovlunde de nære fællesskaber, og det viser sig ved bydelens blomstrende foreningsliv, hvor der er idrætstilbud især målrettet børn og unge, men også voksne. Her taler vi lokalt forankrede foreninger, bl.a. Skovlunde Idrætsforening, der har håndboldhold for både børn og seniorer samt gymnastik og senioridræt. Under ét tag samles og træner områdets generationer.

Er du frisk på basketball, kan det lade sig gøre i UCC Hallen på Ejbyvej i regi af BMS Herlev, der har holdtilbud fordelt på aldre og køn. Ungdomshold for drenge, for piger og mixhold byder klubben på, og selv seniorer kan kvæge sig med den spændende sport, for hold til ældre tilbyder klubben også.

Skovlunde byder på anden kultur end idræt, primært inden for Skovlunde Kulturhus’ rammer, der i forlængelse af biblioteket har en café kørende, hvor du hverdage kan væde ganen med en kop kaffe. Du kan også leje kulturhusets mødelokaler, hvis du har brug for et sted at holde foreningsmøder, og der bliver holdt mange både gratis arrangementer og arrangementer med beskedent deltagergebyr.

Har du en musiker gemt i dig? Så kan du øve og høre andre spille ovre ved Lautrupgaard Musikfabrik i Ballerup – en kort distance fra Skovlunde. Højskolesang, koncerter og korsang er aktiviteter her, især det ældre publikum benytter sig af, men som også er til gavn for familier med småbørn samt stillesindede folk, der værdsætter de stille afbræk, den slags spillesteder kan byde på.

Tilbyder alt i skole og rekreation til børn

Børnefamilier udgør ca. en tredjedel af beboerne i Skovlunde. Her får børn og unge et roligt og trygt miljø at vokse op i, hvor de har direkte adgang til midtbyen og på den måde hurtigt kan få forstads- og bylivet under huden, så de oplever begge verdener. Gymnasier ligger tæt på, nemlig i form af Herlev Gymnasium og HF på Højsletten samt Borupgaard Gymnasium på Lautruphøj i Ballerup. De ligger begge inden for 4 km af Skovlunde, så transporten kan teenagere selv sørge for uden problemer.

For børn i skolealderen finder du i nærområdet de to afdelinger under Skovlunde Skole, nemlig afdelingerne Lundebjerg og Rosenlund. Skolen giver undervisning fra børnehave- og op til 10. klasse med tilhørende BFO, som står for Ballerup Fritidsordning. Her får børnene rolige rammer hverdage før samt efter skole.

Savner du omgivelser, der stimulerer småbørn uden for BFO og skole, kan du tage dem med til legepladsen, Haren, i Ådalen, der ligger sammen med Madpakkehuset og dets bål- og grillplads i Harrestrup Ådal. Legepladsen er pyntet med smukke, udskårne harer at lege ved i et grønt frirum, mens Madpakkehusets sortmalede træstolper holder et dække oppe, så du og dine børn kan sidde ved de faste bænke og spise lidt. Oven i det rummer området også en golfbane at fordrive tiden på.

Få familiens yngste passet lokalt

Er ungerne ikke helt gamle nok til at begynde i skolen, har Skovlunde og i forlængelse heraf Ballerup Kommune flere daginstitutioner at benytte. For 0-5-årige børn finder du i kommunen 5 distriktsinstitutioner, nemlig i Baltorp, Hedegården, Måløvhøj, Skovlunde og Skovvejen. Hver af disse institutioner består af ca. 4-6 børnehuse, hvilket giver mange kommunale valgmuligheder.

Ved siden af dem kommer også kommunens private institutioner til småbørn, og her kan nævnes Børnehuset Rosenlund og Skovlunde Menighedsbørnehave, der begge ligger i Skovlunde. Som et tredje privat skud på stammen er der Brombærhuset i Herlev – muligheder er der altså mange af.

Rige muligheder for shopping i nærområderne

Handel har du rige muligheder for i området med BIG Shopping Center i Herlev og Ballerup Centret, der imellem sig byder på mange butikker, caféer og restauranter. Elgiganten, ILVA, Jysk og Silvan finder du hos BIG, hvor Leos Legeland også ligger, så børnene har et sted at koble af efter at have været med mor rundt på shoppetur. Ballerup Centret har en Føtex, tøjbutikker som H&M og Mr. Mølbach, og i centret finder du også en Søstrene Grene og en Kære Børn-forretning.

Med de to store centre inden for rækkevidde kan du foretage al shop til nød og lyst – uden du behøver ind til hjertet af København.

Skovlunde har plads til familier og studerende

Opsummeret byder Skovlunde på nem transport til centrum, natur, kultur og nære institutioner for børn og unge. Bydelens indbyggere har aktive fritidsliv, uden det dog er elitesport, der dominerer, hvor du let kan finde en aktivitet, der passer dig. Klassiske, danske kulturtilbud har området masser af, hvor du ved siden af kulturhuset selvfølgelig også har den moderne, røde murstenskirke i sognet med gudstjenester og aktiviteter. Udsigt er der til mere byliv takket være de planlagte byggerier, men hektisk bliver Skovlunde aldrig. Området har og vil for fremtiden stadig være hovedstadsoase.

Cykelstierne, vejnettet samt Ballerup Kommunes 5 S-togsstationer og 20 buslinjer giver talrige muligheder, når det gælder at nå rundt i Storkøbenhavn. Skovlunde giver et godt sted for familier at slå rødder, nogle rolige omgivelser for studerende at vende tilbage til efter en hård dag på studiet.

Nikolaj Quitzau

Udlejningsansvarlig

Mangler du en bolig? Så kontakt Nikolaj.

Har du spørgsmål?

Peter Larsen

Kundeservice

88 44 09 94 peter@nemlejebolig.dk