Bilka, Power og andre store varehuse i Tilst

30 minutter til Bellevue Strand og Marselisborg Skov

Direkte afkørsel til E45 og hurtig adgang til Djurslandmotorvejen

Køretid på under 30 min. til Skanderborg, Horsens og Randers

Stor, lokal idrætsforening med 15 sportsgrene

Folkeskoler, Aarhus Gymnasium og EUX i Tilst

Nikolaj Quitzau

Udlejningsansvarlig

Mangler du en bolig? Så kontakt Nikolaj.

Derfor skal du (ikke) bo i Tilst

Skal du så leje en bolig i Tilst eller ej? Vi giver dig her vores bud på, hvem der bliver glad for at bo her – og hvem der ikke gør.

Drømmer du om god plads til familien, så er det oplagt at udnytte Tilsts lavere m2-pris end den, du møder i centrum og andre dele af Aarhus. I bor stadig i Aarhus Kommune, og på et kvarter eller 20 minutter kan I være alle de steder, som aarhusianere sætter pris på. I Tilst får du med andre ord nærheden til storbyen, men til en lidt mere overkommelig pris. Samtidig byder området på en god idrætsforening, flere skoler samt nemt at storindkøb til hele familien.

Hvis du er studerende, og budgettet er lidt stramt, er det også oplagt at kigge på Tilst. På 20 minutter skal du cykle til Aarhus Universitet via den nye Supercykelsti, ligesom du på 15 minutter kan være på Handelshøjskolen. Hvad du mister på lokation, får du til gengæld i komfort. I Tilst er der nemlig bygget mange, nye lejeboliger i de senere par år, hvor du typisk både kan få en god, nybygget to-værelses lejlighed med altan og hvidevarer installeret til en fornuftig pris.

Har du job i Aarhus’ opland, så ligger Tilst helt perfekt. Du når til Silkeborg, Skanderborg og Randers på under 30 minutter, og samtidig slipper du for myldretidstrafikken ind til, ud af og rundt om Aarhus hver eneste dag. Til gengæld har du rig mulighed for at gøre brug af byen i weekenderne, hvor trafikken er lettere.

Skal der være fest og farver hver dag og weekend? Så er Tilst ikke dig. Du har rig mulighed for at tage ind til Aarhus for at feste, shopping og slå dig løs, men er det vigtigt for dig at kunne gå til det nærmeste diskotek, så er postnummeret 8381 ikke for dig.

Masser af shopping i Tilst

En af de store fordele ved at bosætte sig i Tilst, er de shoppingmuligheder i specielt de store varehuse og kæder som Bilka, Power, Petworld, JYSK og Bauhaus. Kæder som disse har en tendens til at placere deres største butikker lidt udenfor centrum, og det er altså lige præcis, hvad du kan glæde dig i Tilst.

Langt de fleste butikker finder du i krydset mellem Anelystvej og Viborgvej, mens indkøbsmuligheder som Netto, Fakta, ALDI med flere ligger spredt ud i området. En REMA 1000 forventes også at åbne i nybygger-området Blomsterhaven ved Havkærvej i enten 2020 eller 2021.

I den mere eksotiske afdeling finder du Bazar Vest i Brabrand, i cykelafstand har du Storcenter Nord og endelig kan du enten via Supercykelstien, bus eller bil være i Aarhus shoppingmekka på maksimalt 20 minutter med Strøget, Bruuns Galleri og Magasin.

Stor, lokal idrætsforening og svømmehal

Hvad end du selv er aktiv, eller dine børn skal have en sund fritidshobby, er TST Aktiv Center svaret. Idrætsforeningen har 2.500 medlemmer og tilbyder 14 forskellige sportsgrene på forskellige niveauer.

Du finder både klassikere som fodbold, badminton og håndbold, mens også lidt mere nicheprægede sportsgrene som triathlon og karate. Desuden har idrætsforeningen sin egen svømmehal med masser af hold, men også mulighed for køb af klippekort og enkeltbilletter til de offentlige åbningstider i hverdagsaftener og i weekender.

Her finder du også en skøn afdelingen med senioridræt, hvor der blandt er en vandreklub hver mandag med distancer på mellem 5 og 10 km. i forskellige tempo.

Vil du hellere ’løfte jern’, så finder du både en Fitness World i Tilst og en LOOP Fitness med det populære træningskoncept lige på grænsen til Tilst i Aarhus V.

Hvis du mere er til fred og idyl, finder du flotte Brabrand Sø syd for Tilst og True Skov sydvest for Tilst. Her er også en hundeskov til at slippe de firbenede løs.

Aarhus Universitetshospital er din nabo

Får du brug for lægehjælp, er hjælpen i den grad nær. Lejeboligerne i Tilst, du finder her på siden, ligger primært i den østlige del af byen tættest på Aarhus. Det er også her, at lægerne klumper sig sammen.

Du finder således fire forskellige praktiserende læger og klinikker i området ved Blomsterhaven og Havkærvej, og har du brug for at hente medicin, ligger der også et apotek ved Bilka på Viborgvej.

Desuden har Tilst den fordel, specielt rækkehusene og lejlighederne du finder her på siden, at de ligger lige på grænsen til Aarhus N og Skejby. Således har du under 5 kilometer til Aarhus Universitetshospital, og du kan endda tage bagvejen ud ad Blomstervej fremfor at skulle ind gennem Aarhus C og sidde fast i trafikken. 

Skoler og uddannelse i Tilst

I Tilst finder du to folkeskoler, hvor klassetrinene går hele vejen fra 0. til 9. Dine børn behøver altså ikke at skifte skole undervejs.

Tilst Skole på Tåstumvænget nord for Viborgvej er områdets største med 725 elever. Med Tilst Dagtilbud har skolen en børnehave tilknyttet, hvor overgangen fra børnehave til skole har stort fokus og blandt andet involverer et ugentlig besøg på Tilst Skole i børnehavealderen.

Fra 0.-3. klasse har skolen en SFO tilknyttet, og når 4. klasse påbegyndes er det et tilbud om overgang til Tilst Fritidsklub.

I 2018 fik eleverne i 9. klasse på Tilst Skole en gennemsnitlig afgangskarakter på 5,9.

Syd for Viborgvej i området Skjoldhøjparken finder du Skjoldhøjskolen, der ligeledes har klassetrin hele vejen fra 0.-9. Skolen har ligeledes en SFO tilknyttet fra 0.-3. klasse, en fritidsklub fra 4.-6. klasse samt ungdomsklub i udskolingen fra 7.-9. klasse.

Skolen er mindre end Tilst Skole med sine cirka 420 elever. I 2018 scorede afgangseleverne et karaktergennemsnit på 6,0.

For uden de to kommunale skoler finder du også privatskolen Egebakkeskolen, hvor eleverne kommer flere forskellige steder fra i Tilst.

Her er kun ét spor pr. klassetrin fra 0.-9. klasse, mens der hver tredje år dog optages elever nok til at køre med to spor. Her er der en klassekvotient på 24 elever. Det koster 1.410 kr. pr. år at have et barn indskrevet på Egebakkeskolen, som giver rabat ved to, tre og fire børn. Har du eksempelvis tre børn, er prisen 1.063 kr. pr. barn.

På skolen havde afgangseleverne i 2018 et karaktersnit på 6,4.

Når folkeskolen er overstået, byder Tilst både på Aarhus Gymnasium (Tilst) samt en afdeling af teknisk skole (EUX). Derudover ligger handelsgymnasier, HF og andre ungdomsuddannelser spredt ud i Aarhus Kommune, ligesom de videregående uddannelser som Aarhus Universitet, Aarhus BSS og VIA University College dårligt nok behøver en introduktion.

Supercykelsti og gode forbindelser med bus

Godt nok fører ikke alle veje til Tilst, men byen og området er utroligt godt forbundet til både Aarhus og resten af landet.

På cykel har du kun et kvarter til Aarhus Universitetshospital og 20 minutter til Aarhus C, Brabrand Sø samt Aarhus Universitet fra krydset mellem Havkærvej og Viborg. Faktisk er langt de fleste områder i Aarhus tilgængelige på cykel fra Tilst, selvom det kan føles en smule langt til Bellevue Strandpark i Risskov med 30 minutters trampen i pedalerne.

I 2019 fik Tilst desuden direkte Supercykelsti til Aarhus, så forholdene for cyklister nu er langt bedre, end det tidligere var med den slagne vej ud ad Viborgvej.

Vil du ’ind til byen’ uden at få pulsen op, har du busserne 3A og 14, der kører direkte gennem Tilst ad to forskellige veje. Førstnævnte kører hver 10. minut i dagstimerne, mens 14’eren kører fra Sabro til Aarhus (gennem Tilst) og tilbage hver 20. minut i dagstimerne. Endelig har du også bus 35, der kører mellem Tilst og Brabrand, sammen med lokalbusserne 112 (til Silkeborg) og 114.

Endelig har Tilst fået sit helt eget stop med Flixbus / Abildskou, hvorfra du kan komme til København helt ned fra 99 kr., Berlin fra 139 kr. og en lang række andre byger inklusiv mere lokale Esbjerg, Kolding, Vejle og Aabenraa.

Bo tæt på naturen i Tilst

Er du til frisk luft, blå himmel og fuglefløjt? Så er der masser af muligheder for naturoplevelser i nærheden af Tilst.

Skal det være meget lokalt, har du Tilst Parken, True Skov og Marienlystparken i umiddelbar nærhed. Har du en søndagsudflugt i tankerne, kommer du nemt til Brabrand Sø på 10 minutter, og vil du virkelig ud at trave, så er Marselisborg Dyrehave og skov i den grad køreturen på 20 minutter værd. Her finder du også Marselisborg Strand til de varme sommerdage samt Skåde Bakker.

Takket være Tilsts praktiske placering lige vest for Aarhus har du også kun en halv time i bil til Silkeborg, hvor Søhøjlandet, Himmelbjerget og andre stor naturoplevelser venter på dig og din familie.

Apropos varme sommerdage og strand, så har Aarhus også sit helt egne havnebad i centrum, ligesom du lige nord for byen finder Bellevue Strandpark i Risskov.

Adgang til gode restauranter

Lad det være sagt med det samme. Tilst er ikke et stort madmekka, når det kommer til finere madlavning. Til gengæld finder du nogle af de allermeste populære og familievenlige restauranter som Bone’s og Jensens Bøfhus i området, ligesom verdenskendte fastfood-kæder som McDonalds, Burger King og KFC også findes i Tilst.

Skal man tro anmeldelser på Google og Hungry.dk, så fås byens bedste pizza hos Vitto Pizza på Havkærvej.

Er du til lidt større kulinariske oplevelser, har Aarhus heldigvis et nærmest uudtømmeligt udvalg. Du finder restauranter med Michelin-stjerner, Aarhus Street Food og alt der imellem, uanset om det er en hurtig burger, en prisvenlig tre-retters menu eller den store servering med vinmenu, som lokker.

Det sker i Tilst

Som beboer i Aarhus Kommune kan du glæde dig til et overdådigt udvalg af kulturelle tilbud og aktiviteter.

Vi har fundet fem, du ikke vil gå glip af.

Tilst Byfestival

Vi starter i Tilst, for her har lokale kræfter stablet en byfestival på benene, som forhåbentlig bliver til en tradition i maj de kommende år. Du kan læse mere om årets program på Facebook.

Aarhus Festuge

Det er svært at sige Aarhus uden også at sige festuge. I slutningen af august er byen ‘på den anden ende’, når koncerter, udstillinger og byfester spreder sig over hele Aarhus med en fantastisk stemning i gaderne.

Internet Week Denmark

Hvad der startede som en forholdsvis lille begivenhed, er nu Danmarks førende teknologi-festival med et ugelangt program og over 7.000 deltagere og 100 events. Her kan du høre nyt om kunstig intelligens, digital markedsføring og meget mere.

NorthSide

Musikfestivalen, der nok ifølge mange startede som en mindre indiefestival, har haft gevaldigt vokseværk de senere år. Festivalen foregår over tre dage i juni, og de senere år har verdensstjerner som Mark Ronson, Queens of the Stone Age og Green Day optrådt på festivalen.

Jul i Den Gamle By og Tivoli Friheden

Det er svært ikke at komme i julestemning i Aarhus. Midtbyen er pyntet op med lys, og i både Tivoli Friheden og ikke mindst Den Gamle By er der masser af arrangementer for store og små i den søde juletid.

Nikolaj Quitzau

Udlejningsansvarlig

Mangler du en bolig? Så kontakt Nikolaj.

Har du spørgsmål?

Peter Larsen

Kundeservice

88 44 09 94 peter@nemlejebolig.dk